Kastrering

    Kastrering
    Kastrering kan ibland behövas av medicinska skäl men ibland finns det också andra skäl. Kastrerade djur lever ofta längre. De kan heller naturligtvis inte få några valpar/kattungar. Alla kastrerade djur har lättare för att gå upp i vikt och ibland till och med bli överviktiga. Det är viktigt att man som djurägare håller noggrann kontroll på detta. Det finns speciella foder för kastrerade djur som har lite lägre kaloriinnehåll.

    Det finns inga belägg för att ett hondjur skulle må bättre av att fått en kull innan kastrering.

    Numera erbjuder vi också titthålskastrering av tikar.

    Nackdelar med kastrering
    Största risken med kastrering är övervikt och alla dess följdsjukdomar. Men det här kan du ju naturligtvis påverka med kost och motion. Vissa tikar och i undantagsfall även hanhundar kan drabbas av urininkontinens, hos tikarna är detta ofta lätt att behandla om det sker.

    Pälslaget kan också förändras hos hundar till att bli mer ulligare/valpigare. Dessa bekymmer finns sällan på katt. En sövning är alltid en risk. På Ejra Djurklinik söver vi flera patienter per dag och har specialutbildade djursjukvårdare och veterinärer och modern utrustning.

    SKK har kommit med nya regler och kommer inte att tillåta att kastrerade hanhundar ställs ut efter 2017. Läs mer på: http://www.skk.se/

    Förmånliga priser på kastrering
    Eftersom vi gör många kastreringar har vi möjlighet att lägga paketpriser som blir förmånliga.